Πάνε για την πρόκριση

Αρχίζει ήμερα, η κυρίως φάση του 10ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Ανδρών-Γυναικών «Ηράκλειο 2022».

Οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, έχοντας το απόλυτο 3/3 στην Α’ φάση, κατάφεραν να μεταφέρουν το μάξιμουμ των βαθμών (σ.σ. δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα με τους 4ους των ομίλων που δεν προκρίθηκαν) και έτσι με τέσσερις βαθμούς, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα για την πρόκριση στα προημιτελικά, την οποία θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των νέων ομίλων.

Φυσικά, εκτός από την πρόκριση που είναι ο βασικός στόχος, μεγάλη σημασία για τις διασταυρώσεις παίζουν και τα πλασαρίσματα, αφού οι ομάδες του γκρουπ 1 θα παίξουν με τις ομάδες του γκρουπ 2, ως ακολούθως: 1-4 και 2-3.

Ελληνοϊσπανικές «μάχες»

Στην πρωινή ζώνη προγράμματος η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει στις 12:20 την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2002, 2006 και 2017 Ισπανία, η οποία συμμετέχει για 8η φορά στη διοργάνωση, με κορυφαία της διάκριση το χάλκινο του 2006.

Αμέσως μετά, στις 13:10 η Εθνική Γυναικών θα παίξει με τις ΗΠΑ, με τις δύο ομάδες να γνωρίζονται πολύ καλά, αφού έχουν δώσει αρκετά φιλικά στην προετοιμασία τους εδώ στο Ηράκλειο, αλλά και στο διεθνές τουρνουά που έγινε στην Πάρο το 2019.

Στο απογευματινό πρόγραμμα, η Εθνική Γυναικών θα πάρει τη σκυτάλη από τους Άνδρες για να αντιμετωπίσει την «Φούρια Ρόχα» στις 19:40. Η Εθνική Γυναικών της Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο το 2016 και το ασημένιο το 2008, ενώ συμμετέχει για 6η φορά στην τελική φάση.

Αμέσως μετά, στις 20:30 η Εθνική Ανδρών θα αγωνιστεί κόντρα στην Ουρουγουάη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, ενώ συμμετέχει για 6η φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Κοινοποίηση:

Related Posts