Πρωταθλήτρια η Κροατία στους άνδρες, η Γερμανία στις γυναίκες

«Έπεσε η αυλαία» του 10oυ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ «Ηράκλειο 2022», το βράδυ της Κυριακής (26/6), με την Κροατία να αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους άνδρες και τη Γερμανία στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, στον τελικό των ανδρών η Κροατία επικράτησε με 2-0 της Δανίας (22-24, 18-21), ενώ η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ισπανία στον τελικό γυναικών (14-15, 20-22).

Η Κροατία πέτυχε το νταμπλ, καθώς κυριάρχησε στα τουρνουά των ανδρών για 3η φορά στην Ιστορία της, αλλά και των εφήβων. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Ανδρών το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Δανία και το χάλκινο η Βραζιλία, ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση. Στην κατηγορία των Εφήβων, πίσω από την Κροατία ακολούθησαν η Βραζιλία και το Ιράν.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών θριάμβευσε η Γερμανία που ανέβηκε στο θρόνο για πρώτη φορά, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Ολλανδία, ενώ η (νικήτρια στη διοργάνωση του 2018, στο Καζάν) Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση. Η Γερμανία αφού κατέκτησε το ΕURO το περασμένο καλοκαίρι, τώρα πήρε και το Παγκόσμιο με το απόλυτο 18-0 νίκες και 36-0 σετ, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στα χρονικά! Στην κατηγορία των Νεανίδων, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, το ασημένιο η Ολλανδία και το χάλκινο η Πολωνία.

Κοινοποίηση:

Related Posts