Ρετρό: Λούκας Καλογήρου πολύπλευρο ταλέντο

Ο Λούκας Καλογήρου ήταν ένα πολύπλευρο αθλητικό ταλέντο. Δεν περιορίστηκε στον στίβο αλλά συμμετείχε και σε ομαδικά αθλήματα, το ποδόσφαιρο, την καλαθόσφαιρα και την πετοσφαίριση. Ασχολήθηκε ακόμη και με την σκοποβολή.

Από τα παιδικά του χρόνια έδειξε την κλίση, αλλά και τις δυνατότητες του στον αθλητισμό. Το 1966 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και καλύτερος καλαθοσφαιριστής του Μαθητικού Πρωταθλήματος στην καλαθόσφαιρα. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο αγωνιζόταν στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά γρήγορα θα το εγκακαλείψει αφού τον έλκυσε περισσότερπο ο κλασικός αθλητοισμός.

Για 22 χρόνια, από το 1962 μέχρι και το 1982, ο Λούκας Καλογήρου επιδόθηκε στον στίβο, με την φανέλα του ΓΣΠ. Κέρδισε πολλές προσωπικές νίκες στον στίβο, δημιουργώντας μεγάλη συλλογή μεταλλίων και κυπέλλων. Πρόσφερε όμως και πολλούς βαθμούς στο ΓΣΠ, σε Παγκύπριους και Πανελλήνιους Αγώνες, συμβάλλοντας έτσι στις διακρίσεις του συλλόγου του.

Τα αγωνίσματα με τα οποία ασχολήθηκε ο Λούκας Καλογήρου ήταν κυρίως ο δρόμος 100 μ., η σφαιροβολία, η δισκοβολία και το δέκαθλο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο δέκαθλο, το πολυσύνθετο και απαιτητικό αυτό αγώνισμα, πέτυχε παγκύπριο ρεκόρ συγκεντρώνοντας 6.103 βαθμούς το 1980, όταν ήδη είχε πατήσει τα 32 του χρόνια.

Ο Καλογήρου σπούδασε Φυσική Αγωγή στην Αθήνα και στη συνέχεια εργάστηκε ως γυμναστής στην εκπείδευση. Ως προπονητής του ΓΣΠ γύμναζε σπουδαίους αθλητές και οι εμπειρίες του ήταν πολύτιμος καθοδηγητικός φάρος και για τις δικές τους επιτυχίες. Τον κλασικό αθλητισμό ακολούθησαν και τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια του.

Κοινοποίηση:

Related Posts