Ρετρό με καλαθόσφαιρα και χρονιά 1979

Δεν ήταν και οι καλύτερες συνθήκες που διεξήχθη το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας το 1979 αφού είχαμε και πάλι έλλειψη κατάλληλων αιθουσών και χώρων προπόνησης για τις ομάδες μας.

Το ΑΠΟΕΛ είχε πάρει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο την χρονιά αυτή. Τερμάτισε πρώτο στον α’ όμιλο με 23 βαθμούς και ακολουθούσαν η ΑΕΛ με 22, ο Αχιλλέας με 21, ΕΝΑΔ με 18, Απόλλωνας16, Ομόνοια και ΕΠΑ από 13. Στον β’ όμιλο πρώτη ήταν η ΕΘΑ με 19 βαθμούς και ακολουθούσαν ο Κεραυνός με 17, Ολυμπιακός 16, ΠΟΛ και ΕΝΑΟ με 14 και Ολυμπιάδα με 9 βαθμούς. Στον τελικό κυπέλλου ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Απόλλωνα 86-84.

Στο πρωτάθλημα παίδων στον α’ όμιλο πρώτος τερμάτισε ο Αχιλλέας με 23 και ακολουθούσε με 21 ο Ολυμπιακός ενώ στον β’ όμιλο πρώτος ήταν ο Απόλλωνας με 20 βαθμούς και ακολουθούσε ο Κεραυνός με 18.

Ήταν η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία μπόρεσε να βγάλει πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος, οι οποίοι και βραβεύτηκαν. Πρόκειται για τους: Δ.Παλάλας( ΑΕΛ) 282 πόντους, Α.Κοζάκης( Αχιλλέας) 270, Δ.Γρίβας( Απόλλωνα) 262, Α.Ρουσάκης( ΑΠΟΕΛ) 246, Α.Ευσταθίου( ΑΠΟΕΛ) 222, Κ.Τσέντας( ΕΝΑΟ) 182, Γ.Ματσεντίδης( ΕΝΑΔ) 180, Ηλ.Καραίσκος( Απόλλων)150, Α.Μιχαηλίδης( ΑΕΛ) 147, Α.Κόνιαλης( ΑΠΟΕΛ) 144, Χρ.Μιραλλάης( Αχιλλλέας) 137.

Μερικοί καλαθοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την απόδοση και το ταλέντο τους ήταν: Από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ήταν ο Ανδρέας Ευσταθίου του ΑΠΟΕΛ. Ήταν σε πολύ καλή και σταθερή φόρμα σε όλη την διάρκεια της περιόδου και συνεβαλε τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα του το ντάμπλ. Στα ίδια επίπεδα και ο Αντώνης Ρουσάκης του ΑΠΟΕΛ. Οι Θυρώτος, Παλάλας και Σιλβέστρος ήταν οι τρείς καλαθοσφαιριστές που κράτησαν την ΑΕΛ σε ψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλο το πρωτάθλημα. Έμπειροι και ικανοί καλαθοσφαιριστές εντυπωσίασαν. Ο Μιραλλάης του Αχιλλέα ήταν ένας παίκτης έκπληξη και δικαίωσε τον προπονητή του κ.Λύρα που τον προώθησε στην πρώτη ομάδα. Ξεχώρισε επίσης από την ομάδα του Καϊμακλίου ο Κοζάκης. Πολλά ταλέντα υπήρχαν στον Απόλλωνα αλλά ξεχώρισε πιο πολύ ο Βιράρτης. Αίσθηση προκάλεσε και ο Τσέντας της ΕΝΑΟ Αγίων Ομολογητών

Κοινοποίηση:

Related Posts