Ρετρό με Νίκο Μεγάλεμο: Βαλκανιονίκης της σκυταλοδρομίας

Ο Νίκος Μεγάλεμος, αθλητής του ΓΣΠ, υπήρξε τρείς φορές βαλκανιονίκης με την Εθνική Ελλάδας και μάλιστα κάτοχος πανελλήνιου ρεκόρ με 3.06.06. Το επίτευγμα αυτό σημειώθηκε στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4χ400 μ. Ο Νίκος Μεγάλεμος τίμησε τα χρώματα όχι μόνο της Εθνικής Ελλάδας, αλλά και του ΓΣΠ, καθώς ήταν επίσης τρείς φορές παγκυπριονίκης( 1977, 1981, 1982). Η ατομική του επίδοση στα 400 μ. ήταν 46. 93.

Ο Νίκος Μεγάλεμος άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό πιο συστηματικά όταν φοιτούσε στην Δ’ τάξη του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Από πείσμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, με τα μαθητικά αλληλοπειράγματα για το ποιός θα νικούσε σε αγώνα δρόμου. Πήρε τότε μέρος στους Παγκύπριους Μαθητικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μόρφου το 1972 και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Προπονητής του Μεγάλεμου ήταν αρχικά όταν ενεγράφει στο ΓΣΠ ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος τον ενεθάρρυνε, τον παρότρυνε και τον προώθησε στις λεωφόρους του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων. Όταν βρέθηκε στην Ελλάδα για σπουδές, ανέλαβε να τον προπονεί ο Σταμάτης Σμυρνιώτης, ο οποίος τον βοήθησε να ανέβει σε ακόμη πιο ψηλό επίπεδο, αφού ωρίμαζε πλέον ως αθλητής. Ο Ν.Μεγάλεμος μαζί με τους Αντώνη Γεωργαλλίδη, Σπύρο Σπύρου και Ανδρέα Ευτυχίου ήταν τα μέλη της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ400 του ΓΣΠ που κέρδισαν την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Ανδρών που πραγματοποιήθηκαν στο Μακάρειο στάδιο το 1980 και πέτυχαν μάλιστα παγκύπριο ρεκόρ με χρόνο 3.12.52.

Κοινοποίηση:

Related Posts