Ρετρό: Όταν η ΠΑΕΚ κατακτούσε την κορυφή στην καλαθόσφαιρα

Τετάρτη 27 Μαίου 1970. Μιά ιστορική μέρα για την Κερύνεια. Η ΠΑΕΚ νικά τον Πεζοπορικό στην έδρα του και ανακηρύσσεται αυτομάτως πρωταθλήτρια Κύπρου στην καλαθόσφαιρα. Αλήθεια, με πόση λαχτάρα πράγματι, ανέμεναν αυτή την μεγάλη στιγμή οι Κερυνειώτες φίλαθλοι. Όπως αναφέρει δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας της εποχής, όλοι στην όμορφη πόλη της Κερύνειας μιλούν για το επίτευγμα της ΠΑΕΚ. Όπου κι αν πάεις είναι αδύνατο να μην έχουν αυτή τη συζήτηση, πραγματικά ‘’καίγεται’’ ολόκληρη η πόλη για το μεγάλο επίτευγμα των παιδιών της ΠΑΕΚ.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του σωματείου Κώστας Χατζησάββα ανέφερε: ‘’ Είμαι χαρούμενος που η ΠΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας, γιατί πίστευα ακράδαντα τόσο εγώ, όσο και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, ότι της άξιζε και με το παραπάνω. Το φετεινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο από όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι το τέλειο. Υπήρξαν λάθη και ατέλειες οι οποίες στο μέλλον ελπίζουμε να μην επαναληφθούν. Το σωματείο μας έχει μεγάλη οικονομική ανάγκη και αυτή την στιγμή έχουμε πολλά προβλήματα να λύσουμε όπως τα μεταφορικά των ομάδων του σωματείου, ενοίκια, κλπ.’’

Ο κ.Χατζησάββας αφού ευχαρίστησε όλους τους παίκτες, εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον με τον ίδιο ζήλο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε πρός τον Αλέκο Ιακωβίδη, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στην ΠΑΕΚ τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ο Αλ.Ιακωβίδης, είπε, μαζί με τον Ερμή Χριστοδούλου αγκάλιασαν τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές με πραγματική αδελφική αγάπη, κάτι που βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα εξέφρασε και την λύπη του γιατί μεγάλες προσωπικότητες της πόλης έδειξαν αδιαφορία.

Στην ΠΑΕΚ πάντως θεωρούν πως δίκαια η ΤΕΑΚ απέκλεισε το γήπεδο της Κερύνειας αλλά, πιστεύουν πως θα ήταν πιο σωστό και δίκαιο να δίνει τους αγώνες της σε ουδέτερο γήπεδο, και όχι στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας. Δίκαια όμως η ΠΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια αφού ήταν η καλύτερη ομάδα έχοντας μιά σταθερή πορεία. Στην ομάδα εκείνη έπαιξαν οι Ιακωβίδης, Πάρπας, Ερμής, Τσαγγαρίδης, Τσέντας, Παπασταύρου, Μπούρας, Μουστάκας, Κωνσταντινίδης, Παμπόρης.

 

 

Κοινοποίηση:

Related Posts