Ρετρό: Πρεμιέρα πρωταθλήματος 1973-1974 η μεγάλη έκπληξη και πρωταθλήτρια ΑΕΛ

Στις 13 Οκτωβρίου 1973 είχαμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας, που προδιαγραφόταν πολύ ενδιαφέρον αφού αρκετές ομάδες ήταν δυνατές και μπήκαν με αισιοδοξία στη μάχη.Η έκπληξη της πρεμιέρας έγινε στο ΓΣΠ Λευκωσίας όπου το ΑΠΟΕΛ, ενώπιον αρκετών φίλων του, γνώρισε την ήττα από την ΑΕΛ,που έμελλε να είναι και η πρωταθλήτρια της περιόδου 1973-74.

Η ΑΕΛ λοιπόν κέρδισε με 88-76,αφού το ΑΠΟΕΛ ήταν η σκιά του εαυτού του,επηρεασμένο και από τις απουσίες των Ν.Κόνιαλη και Χρ.Χατζηαναστασίου.Η ΑΕΛ έπαιξε με σύστημα αιφνισιασμού και οι καλαθοσφαιριστές της έδειξαν αρκετά προπονημένοι σε αντίθεση με αυτούς του ΑΠΟΕΛ που νωρίς έδειξαν σημεία κόπωσης. Το ΑΠΟΕΛ έπαιξε με τους Φυσεντζίδη, Μιχαηλίδη, Ευσταθίου, Μαύρο, Ζαμπακίδη, Τύμβιο, Ταουσιάνη και η ΑΕΛ με τους Θυρώτο, Εύζωνα, Χριστοδούλου, Αντωνίου, Α.Μιχαηλίδη, Κατσαμπή.

Στη Λεμεσό ο δυναμικός Απόλλωνας κατέβαλε τον νεοφώτιστο Ολυμπιακό με 86-49,αφού ήταν σαφώς ανώτερος του ανέτοιμου αντιπάλου του. Ο Απόλλωνας έπαιξε με τους Χαρίδη, Οικονομίδη, Κρίστη, Τρύφωνος, Σπανός, Ολύμπιος, Καρμιώτης, Μάρκαρης, Κουτρουζάς, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε με τους Πούτρο, Μιχαλάκη, Σολωμίδη, Σακκόραφο, Θεοδούλου, Μενελάου, Αγρότη.

Η δυναμική ομάδα του Αχιλλέα Καιμακλίου νικούσε την ΠΑΕΚ μέσα στην Κερύνεια με 53-50, αλλά το παιχνίδι διακόπηκε στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου από τον διαιτητή κ.Ιακωβίδη, γιατί κτυπήθηκε από τον καλαθοσφαιριστή της ΠΑΕΚ Μουστάκα και θα χάσει το παιχνίδι στην Δικαστική Επιτροπή.Η ομάδα του κ.Λύρα ήταν σαφώς ανώτερη και δικαίως προηγείτο στο σκόρ. Η ΠΑΕΚ ξεκίνησε με τους Μουστάκα, Καριφιλλίδη, Τσαούσιη, Τσιαπούτα, Παύλου, Σεργίδη, Ολύμπιο.

Η πρωταθλήτρια της προηγουμένης σεζόν ομάδα του Πεζοπορικού,έπειτα από ωραία εμφάνιση,επιβλήθηκε της Ομόνοιας με 92-57. Ο ΠΟΛ έπαιξε με τους Π.Πιερή, Θωμά, Μπράιατ, Λυκούργο, Ανδρέα, Λούη, Πουπάζη, Άθω, Δημητράκη,ενώ η Ομόνοια έπαιξε με τους Λάμπρου, Κωνσταντινίδη, Πατριώτη, Μιχαλάκη, Μιχαηλίδη.

Ο Διγενής μετά από έξοχη εμφάνιση κέρδισε στη Μόρφου τον Κεραυνό Στροβόλου με 68-56. Ο Διγενής έπαιξε με τους Κυριακίδη, Μιχαηλίδη, Νάσο, Καραγιάννη, Ευσταθίου, Λοίζου, Πούλλο, Άκη, Πέτρου, ενώ ο Κεραυνός αγωνίστηκε με τους Νάσο, Καλογήρου, Φιλαλήθη, Ευτύχιο, Χατζηιωάννου, Πόλυ.Τέλος η ΕΝΑΔ Αγ.Δομετίου δια περιπάτου κέρδισε στο ΓΣΠ την Ανόρθωση 129-79. Η νικήτρια έπαιξε με τους Κρητικό, Παπαδόπουλλο, Στυλιανού, Ρούλλη, Μάριο, Οδυσσέα.

Κοινοποίηση:

Related Posts